Derneğimiz

Yazının devamı
Anasayfa Geri Dön

Derneğimiz

İzmir Multipl Skleroz Derneği, -İMSD- 1988 yılında Multipl Skleroz'lu hasta ve yakınları, gönüllüler, konuya ilgi duyan doktor, psikolog, hemşire, sosyal hizmet uzmanları, hukukçular ve diğer ilgili kişilerce kurulmuştur.1988 yılında tek odalık bir yapıda başlayan ilk çalışmalar daha sonra mandalina bahçesi içindeki tek katlı bir binada devam etti. Mayıs 2004'te bahçe korunarak eski binamız yıkıldı ve bugün kullanmakta olduğumuz özel olarak tasarlanmış iki katlı toplam 533metrekare kullanım alanı olan bina inşa edildi.

Yeni dernek binamızda fizyoterapi ve yoga için iki büyük salon ve hidroterapi havuzu, psikoterapi için bir bölüm, tedavi odası ve 60 kişilik bir konferans salonu, kafeterya, uğraş odaları, kütüphane ve hidroterapi havuzu bulunmaktadır.

Derneğimiz, Türkiye'de MS'li hastalar için kurulmuş, tamamen gönüllülük temelinde çalışan ilk Multipl Skleroz ve Rehabilitasyon Merkezi'dir.

Multiple Skleroz ağırlıklı olarak genç/erişkinlerde görülen ve tarafik kazalarından sonra özürlülük oranı en yüksek nörolojik bir hastalıktır. Derneğimiz türk toplumunda MS hakkında farkındalık yaratarak MS hastalığının ne olup, ne olmadığını anlatabilmek, MS'lilerin MS ile yaşamdan kopmadan mutlu yaşayabildikleri bir şehir yaratmak en büyük hedefimiz.

MS hastalığı tanı almış hasta ile birlikte tüm aileyi ilgilendiren bir hastalık olduğu için sosyal bir olgu olma özelliği de taşımaktadır. Bu nedenle iyileştirmeye katkıda bulunan dernek etkinliklerimiz, sosyal etkinliklerimiz  hasta ve hasta yakınlarına yöneliktir.

Modern teknolojinin sunduğu tüm olanakları kullanarak topluma MS hastalığını tüm yönleri ile doğru tanıtmak ve toplumu bu yönde bilinçlendirmek ve dernek üyelerimize her konuda rehber olmak derneğimizin vizyonudur.

MS tanısı almış üyelerimize ve tüm ms'lilere hastalığın her aşamasında rehber olmak, ms'li üyelerimizin ve ailelerinin yaşam kalitesini yükseltmek için sosyal, psikolojik destek sağlamak ve rehabilitasyon olanakları sunmak, ise misyonumuzdur.

Bizlerin hastalığımızın yarattığı fizyolojik, psikolojik ve hatta bazı toplumsal sebeplerden dolayı başa çıkmamız gereken problemlerimizin sayısı oldukça fazla. Bu bağlamda kaliteli yaşam çözümlerini hayatımıza sokmaya çalışan, bizi bir arada tutan derneğimizi ayakta tutmak ise önde gelen varlık sebeplerimizdendir.

Derneğimiz 05.06.1995 tarihinde Kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsüne sahip olmuştur

İzmir Multipl Skleroz Derneği
Adres : Yenikale Mh. Şehit Kubilay Sokak No:20
Tel: 0 232 238 8888 - Faks: 0 232 239 5455 - Cep: 0554.570 1450