Arkadaşlığımız

Arkadaşlığın temel kökenine baktığımızda şöyle bir yaklaşımla karşılaşırız; Eskiden savaşlarda arkadan gelebilecek herhangi bir tehdit ve tehlikeye karşı arkalarını sağlam bir kayaya dayarlarmış. İşte arkalarını dayadıkları bu taşa, arka taş derlermiş. Arkadaşlıkta buradan çıkmış. Yani güvenebileceğin arkanı rahatlıkla dönebileceğin, gözün arkada kalmayacak sağlam bir duvar..

Ama biz MS’liler birbirimizi “msdaşım” olarak anarız. Arkadaşızdır ama daha da önemlisi msdaşızdır. Birbirimizi görmek bize daha iyi gelir. Çünkü daha başından biliriz ömür boyu elele olacağımızı, iyi günlerimizde olduğu kadar kötü günlerimizde de yarenlik edeceğimizi birbirimize. Şarkıdaki gibi ortak oluruz her derdimize, kederimize, sevincimize.. Kendimizi ispat etmek zorunda değilizdir ve birbirimizi koşulsuz, sorgusuz ve en önemlisi yargılamadan anlarız..

Hepimiz hayatta diğerleri tarafından anlaşılmak ve kabul görmek istemez miyiz? Bazen kendni anlatmaya çalışırken sıkılmaz, daralmaz mı insan? Ama biz diğerimiz tarafından gözü kapalı biliriz anlaşılacağımızı ve sırtımızı dayarız ona, güç alırız birbirimizden. Biz sadece msdaşızdır. Birbirimizi görmek iyi gelir, sevinçlerimizi zorluklarımızı dinlemekten ve anlatmaktan mutlu oluruz. Birlikte çocuklaşabiliriz, şımarırız, güleriz, ağlarız, üzülürüz. Birbirimizi ararız, zaaflarımızı biliriz, samimiyizdir. En önemlisi de hayatı farkındayızdır, kendimizin farkındayızdır, duygularımızı biliriz.

Ne önemlidir duyguları bilmek. Onlar, insanı insan yapmaz mı? Derneğimiz ise bizim çatımızdır, kendimiz oluruz orada, kendimizi sınırsız ama sorumlu ifade edebildiğimiz alanımızdır, vazgeçilmezimizdir.

Zaten yetenekli-yeteneksiz, kaba-nazik, güzel-çirkin, sağlıklı-hasta, ünlü-ünsüz, duygulu-duygusuz hepimizin derdi kendini ifade etmek ve kabul görmek değil midir?